Toelichting site DJ-Producties                DJ Producties

 

L.O.S Radio Lokale Omroep Stichting (Den Helder)


Na negentien jaar voor een omroep binnen de zwakzinnigenzorg te hebben gewerkt (radio & televisie) en twee jaar voor een lokaal commercieel radiostation werd het tijd voor iets anders. Ik heb altijd al belangstelling gehad voor het medium radio. Sinds 13 januari 2003 had ik weer een eigen radioprogramma. Nu bij het lokale radiostation L.O.S. Radio in Den Helder.Ik verzorgde het samen met mijn vriend Will Falkmann. Will verzorgde de techniek ik de redactie, presentatie en regie.

Inmiddels heb ik na ruim zeven jaar mijn werk daar gestopt. Ik stort mij nu helemaal op het schrijven van verhalen en romans. Zie de linken C'est la vie en ULTRA.

 

 

'Tijd voor… Dick' (daar zit je met 'Kunst, Cultuur & Literatuur op de eerste rij)

Pagina3 IMG OBJ3

Dick de Jong (presentator, eindredactie, regie)

 

 

Pagina3 IMG OBJ6

Will Falkmann (1e technicus) en steun en toeverlaat!

 

Via L.O.S Radio in Den Helder werd het programma uitgezonden. Dit station is te ontvangen op de 89.00 Fm op de kabel (in de Noordkop), 105.60 Mhz via de ether (van Texel tot Zijpe), achter de L.O.S. Kabelkrant en werelwijd via het internet www.losdenhelder.nl

In dit programma werden de Kunst & Cultuur (b.v. exposities, tentoonstellingen en musea) in DEN HELDER en in de Noordkop belicht. Waar mogelijk werden galeriehouders, directeuren, pr-medewerkers en woordvoerders uitgenodigd om hun nieuw te openen expositie toe te lichten. Maar ook dichters, schrijvers en tekstschrijvers kregen de kans om hun zegje te komen doen.

 

 

Pagina3 IMG OBJ8 

gasten aan tafel

 

Pagina3 IMG OBJ17

een paradijsvogel te gast (dichteres)

 

Pagina3 IMG OBJ18

Dichtmarathon door leerlingen uit de bovenbouw

 

Pagina3 IMG OBJ10

Componist & zanger Jack Beneker

 

Daarnaast probeerden we ook de kunstenaars in de uitzending te halen om hun werk toe te lichten. Inmiddels zijn er zo'n ruim 284 uitzendingen achter de rug en zijn er een groot scala aan gasten langs geweest.
De doelstelling van het programma was 60% praten en 40 % muziek. Reeds na drie uitzendingen hadden we deze doelstelling ruimschoots gehaald
Alle info die tijdens het programma de zender op ging was later op de dag meteen na te lezen op deze site onder de link Kunst & Cultuur.

  

FEITJES & WEETJES

*Met ingang van 1 juli 2006 is de website van L.O.S. Radio grondig vernieuwd (zie www.losdenhelder.nl ) en is het per 16 november 2006 ook op het internet wereldwijd te beluisteren *Zoals eerder gemeld heb ik mijn werkzaamheden daar moeten beëindigen mede door dat ik de stad Den Helder verlaten heb Met deze stap heb ik dan ook noodgedwongen mijn werkzammheden definitief na 27 jaar audio- en video bezig te zijn geweest, afgesloten.

 

VTN-televisie Noorderhaven
Bijna negentien jaar, heb ik als vrijwilliger bij een omroep binnen de zwakzinnigenzorg gewerkt. Daar hield ik, samen met een goede vriend d.m.v. het maken van radio en televisie programma's een radio- en televisiestation in de lucht. Wat een plezier kan je daar in hebben. Al mijn creativiteit kon ik hier in kwijt. Niet alleen had ik de productie van het journaal maar ook regisseerde ik diverse LIVE televisieopnamen. Geweldig. In september van 2000 is, na een grondige verbouwing, de vernieuwde studio weer heropend.
Na een halfjaar van de interne kabel te zijn geweest werd dat hoog tijd. Samen met andere collega vrijwilligers werden er weer volop met en voor de cliënten, programma gemaakt. Hier onder een overzichtje van de regie en montageruimte.

Pagina3 IMG OBJ19 Pagina3 IMG OBJ13 Pagina3 IMG OBJ12

Helaas, inmiddels is ook dit station met ingang van 1 juni 2002, i.v.m. de bezuinigingen, weg gesaneerd.

 

Anno 2013 is deze website, na bijna een jaar uit de lucht te zijn geweest, weer operationeel. Ik zit weer met grote regelmaat achter mijn bureau om mijn hersenspinsels op papier te zetten. De eerste vier hoofdstukken van mijn nieuwe boek zijn voltooid en krijg er positieve reacties op. Het wordt een thriller. Het wordt in de 'ik-vorm' geschreven wat om de drommel niet meevalt. Maar is wel heel leuk om te doen.

Overigens ben ik na een flink aantal jaren gestopt als freelance journalist voor twwe regionaale weekbladin in Haarlemmermeer. Daar kon ik ook mijn 'ei' kwijt. En het was overigens een uitstekende manier om hier (lees Zwaanshoek en omgeving) in te burgeren. Helaas ook hier werd er bezuinigd want de kranten kraken in al hun voegen...

 

                                                                              DJ Producties