Pagina8 IMG OBJ0

6 augustus 2010 is mijn laatste boek op de markt gezet. De uitgever, BOEKSCOUT.NL, zag er wel brood in. Op zaterdag 25 september 2010 is het boek met enig vertoon gepresenteerd. Dit vond plaats in Huisduinen/Den Helder. Op 100 meter van de vloedlijn in het strandtentje 'Lang zal die leven. Dat leek mij wel passend gezien het gegeven dat deze verhalenbundel voor een groot deel direkt of indirekt te maken heeft met de zee.Het is een boekje dat je snel even oppakt. In de wachtkamer of nog even voor het slapen gaan. Korte verhalen met leuke voorvallen uit het zeevarende leven van een bereisde man. Fictie en werkelijkheid lopen ook hier weer door elkaar heen.Je zult in ieder geval met een glimlach om de mond in slaap vallen.

  

Dick de Jong is oud-marineman, heeft een groot deel van zijn leven in Den Helder gewoond. Grenzend aan de Noordzee, het Marsdiep en de Waddenzee. Hij heeft een groot deel van zijn leven gevaren. In 2006 is zijn debuutroman ULTRA gelanceerd en heeft bij velen positieve reacties los gemaakt. De afgelopen jaren heeft hij korte verhalen geschreven en op aandringen van zijn omgeving heeft hij deze nu maar eens gebundeld en uitgegeven.

Dank voor de belangstelling. Nou het was in één woord geweldig! Meer dan 65 mensen hebben de moeite genomen om door weer en wind naar het strand te komen om in een geweldige ambiance (donderende en beukende golven op de vloedlijn 50 meter verderop) in een intieme en gezellige sfeer het boek te presenteren. De broer van Neptunus (de God der zeeën) Nicotunus maakte zijn entree in een prachtige outfit. Hij was bovendien vergezeld van twee prachtige nimfen die hen bevallig bijstonden. Kortom iedereen had er plezier in. Op het laatste moment hebben wij de oorspronkelijke plannen veranderd. Want Nicotunus zou samen met de nimfen met een sloep vanuit zee het strand opvaren. Maar de zee liet het niet toe. Te ruw, te veel wind en de nimfen waren dan blauw van de kou en groen van zeeziekte geweest. Dus op het laatst kwamen ze via het strand het strandpaviljoen binnen lopen. Tot grote hilariteit van een ieder. Kortom, een middag om te koesteren en te bewaren in het geheugen. Prettige bijkomstigheid is dat zowel via het internet, de boekhandels en gedurende de presentatie er inmiddels heel wat verkocht zijn. Men vindt het echt leuk. Het ziet er naar uit dat er een tweede druk komt...

Mocht u belangstelling hebben, klik dan op deze link: http://www.boekscout.nl/html/boek.asp?id=1586 

 

voorblad klei

 

PERSBERICHT in HAARLEMSE COURANT
Zo kan je ook inburgeren in Zwaanshoek. Je schrijft gewoon een boek. Ik ben kort geleden in Zwaanshoek gaan wonen. Niemand kent mij. Dus dit leek mij een goede manier om iets van mijzelf prijs te geven. Het is een verhalenbundel geworden. Een boekje wat je steeds met een glimlach zal wegleggen. Een boekje voor in de trein, wachtkamer of nog even zo vlak voor het slapen gaan. Bijna alle verhalen hebben direct of indirect met de zee te maken. De grote verscheidenheid van verhalen en de vaak grappige en ook ontroerende gebeurtenissen blijven de lezer boeien van A tot Z. Gegarandeerd dat u, na het te hebben gelezen, het boek je met een glimlach opzij legt. Het ligt nu in boekhandel Primera in winkelcentrum Floriande. Maar het is ook te verkrijgen via de uitgever Boekscout.nl maar ook via de website van de auteur. De officiele boekpresentatie was in ieder geval spectaculair. Via de broer van Neptunus (Nicotunis God der zeeën) en een aantal nimfen is het boekje in een passende locatie (Op het strand) ten doop gehouden.

 

Pagina8 IMG OBJ11

Pagina8 IMG OBJ7

Pagina8 IMG OBJ13

Pagina8 IMG OBJ5

Pagina8 IMG OBJ4

Pagina8 IMG OBJ6

Pagina8 IMG OBJ8

 

 

                                                                       DJ Producties